Nyheter:

Molstad Modell & Form og PartnerPlast får agent i Sverige, Danmark og Finland

November 2017

Molstad Modell & Form og moderselskapet PartnerPlast i Åndalsnes fortsetter satsingen. 9. november signertes en agentavtale med Swedmec AB i Sverige.
Avtalen omhandler salg og markedsføring av PartnerPlast/Molstad sin produktportefølje og produksjonsmuligheter til potensielle kunder i Sverige, Danmark og Finland.

Swedmec AB er tilbyder av salg og markedsføringstjenester til leverandører til OEM-industrien. Swedmec sitt hovedfokus er å være en partner til velkjente og globale leverandører av produkter og tjenester. Selskapet har eksistert i over 30 år og opererer fra hovedkontor i Göteborg.
Agentavtalen skal gjelde fra 1. februar 2018 og vil styrke PartnerPlast/Molstad sin utvikling i de øvrige nordiske landene.
Molstad Modell & Form ser et stort potensiale i denne avtalen og ser frem til samarbeidet med Swedmec.

- Vi ser stort potensiale i denne avtalen og ser frem til samarbeidet med Swedmec, sier Tor-Henning Molstad. F.v.: Peter Ahlström og Johan Alfredson (Swedmec), Arna Haga (PartnerPlast) og Tor-Henning Molstad (Molstad Modell & Form)


Molstad Modell & Form og Partnerplast ansetter Sjef for Forretningsutvikling - Offshore og Subsea

August 2017

Charl Burger er ansatt i PartnerPlast Gruppen som Sjef for Forretningsutvikling Offshore & Subsea. Han vil begynne i stillingen 1. august 2017.

Charl kommer fra stillingen som Lead Engineer i Technip og har også bakgrunn fra blant annet DOF Subsea. Han er utdannet BSc ME, Mechanical Engineering ved Universitet i Virginia.

I PartnerPlastgruppen vil Charl få rollen med å videreutvikle produktporteføljene innen Polyuretan (PU) og Oppdrift til Offshore-applikasjoner, innen markedene Offshore Vind og Olje & Gass. I tillegg skal PartnerPlast styrke sitt fokus på prosjektsalg.

- Vi ser fram til at Charl begynner hos oss. PartnerPlast har allerede tatt flere steg innen PU-satsningen, og vi skal utvikle oss videre innen prosjektsalg og nye markeder som Offshore Vind. Charl har en solid bakgrunn og vil lede dette arbeidet framover, sier Daglig Leder i PartnerPlast Tom Samuelsen.

For ytterligere kommentarer, kontakt Daglig Leder i PartnerPlast, Tom Samuelsen (tlf 901 40 845) eller Tor Henning Molstad (tlf 917 02 576).

Kontrakt på MudMat og PipeMat

Juli 2017

Vi er stolte over å kunne annonsere at PartnerPlast er tildelt en kontrakt fra Global Maritime AS for levering av 70 PipeMat og 60 MudMat for installering på Njordfeltet operert av Statoil.

Dette er vår første store kontrakt for disse mattene siden vi tok over rettighetene til produktene fra installit, og vi håper at denne leveransen vil vise våre kunder nytteverdien og brukervennligheten for disse beskyttelsesmattene.

Leveringstiden i prosjektet er kort, og produksjonen av matter vil foregå gjennom sommeren slik at de er klare for levering i asugust/september 2017. Produksjonen av MudMat blir gjort hos Molstad Modell & Form i Moelv.

PartnerPlast kjøper MudMat® og PipeMat fra Installit

November 2016

PartnerPlast har kjøpt produkteierskapet til MudMat®, en subsea beskyttelsesmatte som er utviklet av Installit. Matten blir produsert av PartnerPlast's datterselskap Molstad Modell & Form, og vil inngå i PartnerPlast sin portefølje av beskyttelsesprodukter i polyuretan spesielt rettet mot subsea- og offshoremarkedet. Kjøpet inkluderer også PipeMat, et annet produkt i produktserien innen beskyttelsesmatter.

«PartnerPlast og Installit har tidligere inngått en samarbeidsavtale knyttet til utvikling av produkter, og det at PartnerPlast nå overtar produktrettigheten til MudMat® er en følge av det gode samarbeidet som vi har hatt til nå» sier daglig leder i Installit, Ivar-Andreas Monefeldt. «PartnerPlast har et godt salgsapparat, og det er et stort potensiale for å kunne levere MudMat® til både et større og bredere marked også utenom Olje & Gass. Vi ønsker å satse videre på utvikling av produkter som etterspørres i bransjen, og samarbeidet med PartnerPlast blir fortsatt viktig i tiden framover».

«Produktet passer godt inn i vår strategi om å utvikle smarte og gode beskyttelsesprodukter i PUR for eksisterende og nye kunder» sier salgssjef i PartnerPlast sin PUR-divisjon, Tore Lien. «Vi skal bli en ledende leverandør av beskyttelsesprodukter for kabler, stigerør og strukturer i sjøen. MudMat® er ett verdifullt tilskudd til vårt produktspekter.»

Henvendelse til:
PartnerPlast
Tore Lien
Tore.lien@partnerplast.com
Tel: +47 950 24 425

Molstad Modell & Form er sertifisert etter ny standard NS-EN ISO 9001:2015

September 2016

Molstad Modell & Form er stolt av å være blant de første selskapene i Norge som er sertifisert etter den nye standarden NS-EN ISO 9001:2015. Vi jobber aktivt med kontinuerlige forbedringer i bedriften, og har engasjerte medarbeidere og ledelse som har fokus på god kvalitet i alle ledd. Vårt styringssystem har vært sertifisert siden september 2007.

Vi gratulerer VARG med ny bil

Juni 2016

Molstad Modell & Form gratulerer VARG Formed by nature med sin nye bil utviklet for å delta på Shell Eco Marathon i London 30 juni-3. jnuli 2016. Et team på 11 studenter fra Høyskolen i Østfold har utviklet bilen, og Molstad Modell & Form har hjulpet til ved å lage pluggen som karosseriet ble støpt på. Les mer om prosjektet her: Link til VARG - Formed by nature

PartnerPlast og Installit signerer samarbeidsavtale

De to firmaene PartnerPlast og Installit har bestemt seg for å knytte sterkere bånd til hverandre og har derfor nylig signert en avtale som sier at de skal samarbeide om utvikling, produksjon og salg av utvalgte produkter rettet spesielt mot offshore- og subseanæringen samt maritim- og havbruksindustri.

Målet med samarbeidet er å skape økt omsetning for begge parter innen de utvalgte produktene, samt å sette større fart i utviklingen av nye produkter og redusere tiden det tar å få disse ut i markedet.

Passer godt inn i porteføljen

CEO i PartnerPlast Tom Samuelsen mener samarbeidet med Installit vil bli viktig i årene som kommer. - De har utviklet noen produkter som passer godt inn i den produktporteføljen av polyuretanprodukter som PartnerPlast er i ferd med å bygge opp. I tillegg sitter de med førstehåndskunnskap om hvilke behov for nyvinninger som finnes ute i markedet. Vi ser også for oss å dra nytte av den erfaringen som Installit besitter innenfor styrkeanalyser og mekanisk design. Dette er noe som flere av våre kunder etterspør, og som vil gi oss et fortrinn i utviklingen av produkter som bøyebegrensere, bøyestivere og kabelbeskyttelse, poengterer Samuelsen, og utdyper: - I første omgang vil vi ta inn Installit Mudmat i vår katalog, og å ha disse på lager både i Norge og i Australia. Planen er deretter å innføre flere produkter, samt utvikle nye felles konseptløsninger etter hvert som behovet dukker opp.

Godt utbygd markedsapparat

General Manager Ivar-Andreas Monefeldt sier Installit er svært glade for at muligheten for et tettere samarbeid med PartnerPlast dukket opp. - PartnerPlast har et godt utbygd markedsapparat, og vil gi oss mye bedre muligheter til å treffe nye kunder med våre produkter. Oppkjøpet som PartnerPlast gjorde av Molstad Modell & Form i 2015 gir oss også bedre kontroll på produksjonen av Installits produkter, som i stor grad dreier seg om deler støpt i polyuretan. Vi vil stille mye sterkere når begge selskapene i årene som kommer sikter seg inn på nye markeder, slik som fiskeoppdrett og offshore vind, påpeker Monefeldt.

Monefeldt forteller videre at de kjenner godt til Molstad Modell & Form fra før da de har produsert former til flere av Installits produkter tidligere.

-" Nå blir vi med dem på standen når Molstad Modell & Form og PartnerPlast stiller ut på Subsea Valley Conference tidlig i april, og vi får profilert oss i den nye polyuretankatalogen til PartnerPlast, avslutter han.

Vi er i gang med støping på ny støpemaskin

Februar 2016

Vi har nå kommet i gang med produksjon på vår nye blandemaskin for polyuretan elastomerer, og har levert våre første ordrer. Vi er klare til å ta i mot nye oppdrag fra våre kunder. Vi kan levere komplekse produkter i ett av verdens beste polyuretanmaterialer. Kunden kan velge hardhet fra 60 Shore A til 75 Shore D, og vi tilbyr mange ulike standard farger. Materialet er sjøvannsbestandig, svært slitesterkt og har utmerkede mekaniske egenskaper. Vi kan gi råd om materialvalg og egnede produksjonsmetoder for dine produkter, ta kontakt med oss for et tilbud.

Ny støpemaskin er snart på plass

Desember 2015

MMF har investert i en helt ny og meget avansert støpemaskin for polyuretan. Maskinen er ferdig bygget på fabrikken, og vil om kort tid bli installert i våre produksjonslokaler. Maskinen gjør oss i stand til å produsere et bredt spekter av produkter i høyverdige polyuretan elastomerer. Maskinen og plastmaterialet gir oss mulighet til å støpe både myke, fleksible deler og stive, harde deler med minimale omstillingskostnader. Ulike farger kan tilsettes plasten direkte i blandingen, og bidrar til at produktspekteret blir svært allsidig.

Med maskinen på plass vil vi kunne levere produkter som f.eks. bøyestivere, kabelbeskyttelse, kabelklemmer, og mye mer. Polyuretan er et materiale som er mye brukt til produkter i offshore og seismikknæringen, og dette vil være viktige satsningsområder for oss. Vi vil være en ledende samarbeidspartner for våre kunder på utvikling av nye produkter i polyuretan.

Nyansettelser i Molstad Modell & Form

September 2015
MMF har satser videre med nye eiere og har nå forsterke staben med to nye medarbeidere. Tore Lien og Pål Tåsåsen har nå blitt en del av teamet som skal bringe bedriften til nye høyder. Ansettelsene skjer i forbindelse med at vi starter opp med produksjon av polyuretan elastomerer, der Molstad Modell & Form vil være dedikert produsent av PartnerPlast's polyuretanprodukter. Vi vil også ta på oss oppdrag for andre kunder.
Både Tore og Pål har erfaring med denne type produksjon fra tidligere. Tore er ansatt som Salgssjef med hovedansvar for polyuretanavdelingen, mens Pål er ansatt som Kvalitet- og HMS ansvarlig.

Tore har teknisk bakgrunn innenfor polyuretanstøping, og han har også erfaring fra salg og markedsføring mot industrikunder. Pål er faglært automasjonstekniker, og har også økonomisk utdanning fra Fagskolen på Gjøvik. De vil spille en betydelig rolle i arbeidet med å løfte Molstad Modell & Form og resten av PartnerPlast konsernet oppover i divisjonene, og vi ønsker dem velkommen med på laget.

PartnerPlast AS kjøper Molstad Modell & Form AS

Åndalsnes / Moelv 30.06.2015

PartnerPlast AS fra Åndalsnes, en leverandør av avansert utstyr til den internasjonale seismikk- og offshoreindustrien kjøper modell og formverkstedet Molstad Modell & Form AS på Moelv i Ringsaker kommune.

Molstad Modell & Form (Molstad) har gjennom mange år vært leverandør til PartnerPlast og har over tid blant annet også spesialisert seg på å gjennomføre prosjekter og levere former til produkter i plastmaterialet polyuretan.

─ Oppkjøpet av Molstad er et sentralt neste steg i vår vekststrategi, der vi styrker kompetansen vår på modell og form samt får et miljø som kan håndtere polyuretanstøping som PartnerPlast skal bli en sterk produktutvikler og produsent på framover, sier administrerende direktør Tom Samuelsen i PartnerPlast.

PartnerPlast lanserte nye polyuretanprodukter til seismikkindustrien under EAGE-messen tidligere i år der Molstad har vært en god bidragsyter i utviklingen.

I tillegg til å være ledende innen sitt område har også Molstad en solid posisjon blant industrien i Hedmark og Oppland.

─ PartnerPlast har en klar ambisjon om å videreutvikle det sterke miljøet og kompetansen som allerede finnes i Molstad. Dette gjør vi nå gjennom etablering av polyuretanstøping i dagens lokaler på Moelv. Dessuten ønsker vi også gjennom Molstad å knytte oss enda tettere til innenlandsindustrien, sier Tom Samuelsen.

Molstad forblir en egen juridisk enhet og lokalisert i Moelv og vil satse på videre ekspansjon og vekst.

Oppkjøpet vil ikke påvirke Molstad Modell & Form sine leveranser og utviklingstjenester til andre kunder som i dag ikke er en del av PartnerPlast sin kundeportefølje. Dagens administrerende direktør, Tor Henning Molstad, blir med videre i rollen.

─ Vi kjenner PartnerPlast godt gjennom mange års samarbeid og har sterk tro på at det er riktig for Molstad å få dem som eier nå. Dette vil styrke selskapet og dermed forutsetningen for å levere enda bedre produkter og tjenester til nåværende og nye kunder, og jeg gleder meg til å bli med videre, sier administrerende direktør og tidligere hovedeier av i Molstad Modell & Form AS Tor Henning Molstad.

Fakta om de to bedriftene:

  • Molstad Modell & Form AS omsatte i 2014 for cirka 11 millioner kroner, og har 9 ansatte. Selskapet er lokalisert i Moelv og ble etablert i 2002.
  • PartnerPlast AS er lokalisert i Åndalsnes. Selskapet omsatte for 155 millioner kroner i 2014, og har 44 ansatte. Selskapet er ledende innen design, konstruksjon og rotasjonsstøping av plast, og er en viktig produsent og leverandør av offshore- og seismisk utstyr, samt andre industriprodukter.
  • PartnerPlast AS eies av det statseide investeringsselskapet Investinor, Salvesen & Thams Invest AS, Norsk Mineral og Oskar Invest AS.

Eventuelle spørsmål kan rettes til:

Administrerende direktør i PartnerPlast Tom Samuelsen, tlf. 901 40 845

Administrerende direktør i Molstad Modell & Form Tor Henning Molstad, tlf. 917 02 576

Scanning/Måling

MMF har nå investert i utstyr både for scanning og probemåling. Vi kan dermed tilby oppmåling og kontroll av produserte deler. Reverse Engineering vil også være et satsningsområde for oss fremover.

MMF, nyansettelse:

MMF satser og vi er nå 9 ansatte. Siste tilskudd i staben er Frode Rønningen, faglært modellsnekker med erfaring fra bruk av NX som er vårt CAD/CAM-system. Han har lang erfaring fra Sperre Støperi. Vi ønsker han velkommen til oss.

MMF medlem i Subsea EastNet

Vi har gått inn som medlem i Subsea EastNet sammen med 8 andre bedrifter som satser mot Subsea oppdrag. Les mer om dette ved å følge linken.

Subsea EastNet

Vår Makino MCD1816

står nå til tjeneste innen såvel form- og modellproduksjon som (etter-) maskinering av stål, aluminium, jern.

Maskinen har følgende spec:

Arbeidsområde: 1800x1600x1300
Max emnediameter: Ø2200mm
Max emnehøyde: 1900mm
2 pallett maskineringssenter
Maks vekt på pallett: 10T
Antall verktøy i magasin: 120
Spindelhastighet: 20rpm-15 000rpm